Länkar

LÄNKAR


Här har vi lagt in länkar som vi tror du kan ha användning av. Du får gärna tipsa oss om fler.


Ownit

Om du har problem med din internetuppkoppling eller telefoni ska du i första hand ta kontakt med Ownits kundservice.  Ownit kundservice


På Ownits hemsida hittar du också guider som är till hjälp vid uppkoppling mot internet, inställningar för e-postprogram m.m. Ownits guider för internetuppkoppling m.m. Här hittar du också information om och länk till Ownits felsökningsapp Ownit fixit


Om ditt internet inte fungerar, och du har tillgång till internet på annat sätt, försök först med att informera dig om det finns ett känt avbrott. På Ownits hemsida finns information om planerade eller akuta driftsstopp. Om avbrottet redan är känt av Ownit kan du på denna sida också bli anmäla dig för att bli meddelad via sms om statusen på avbrottet.


Ownits information om aktuell driftsstatus.   Telenor

Vill du ha fler TV-kanaler eller har du problem med din TV, exemplevis hackar eller fryser bilden, eller du får inte in de TV-kanaler som du har i ditt avtal. Kontakta då i första hand Telenor. Se även tjänsteutbud eller felanmälan.

Telenors hemsida.


Bredbandskollen

Bredbandskollen är ett enkelt sätt för dig att mäta din internethastighet och få hjälp att förbättra den.

bredbandskollen. Tips för bättre wifi

På Fixa nätets hemsida finns beskrivning för hur du fixar till till wifinätverk m.m. En bra sida med enkla instruktioner för hur du förbättrar din wifi hemma.

Fixa Nätets hemsida.Ska du gräva i din trädgård?

Om du ska göra större grävnngsarbeten kan det vara värt att kontrollera om och var det finns ledningar på din tomt. Ledningskollen kan du få uppgifter om var på tomten dessa finns så du kan undvika onödiga avgrävningar. Alla kan registrera sig på deras sida.

Ledningskollens hemsida.


Gemensamhetsanlägningar och samfälligheter

Vill du veta mer om gemensamhetanläggningar och samfälligheter. På Lantmäteriets hemsida hittar du information om detta.

Lantmäteriet - samfälligheter.


Bredbandsforum

Bredbandsforumet är en del av regeringens bredbandsstrategi att Sverige ska vara helt uppkopplat 2025. 

Här finns massor att läsa om utbyggnad av bredband, strategier m.m.

Bredbandsforum.