Första grävtaget

NU GRÄVS DET!      25/2-2015


I dag onsdag 25/2-2015 är en historisk dag då Käglinge går in i en modern tidsera då de första grävtagen för vårt framtida fibernät i Käglinge grävs.


Fiberstart


Som flera kommer att märka så kommer det att grävas lite här och lite där och på flera håll kommer det dessutom att grävas in på fastigheterna till huslivet. Även om det grävs på flera håll så måste först den inkommande fibern grävas fram till vårt Teknikhus innan det sedan kan grävas vidare för installation. Grävs det på din eller dina grannars fastighet inom de närmaste veckorna så kan det ändå dröja 1-3 månader innan fibern blir installerad. eftersom all matning från Teknikhuset måste bli klar innan man kan installera i huset.


Längre ner finns en bild över hur tanke är att vårt område ska delas upp och i vilken ordning de ska göras färdiga, detta kan dock komma att ändras under tiden. Vi har även ett schema med vilka veckor som de olika momenten kommer att ske, här kan också justeringar ske.


Vår rekommendation är att ni låter era befintliga abonnemang på telefoni, Internet och TV löpa minst 1 månad över den beräknade tiden som är utsatt för ert område så ni inte står utan tjänster om något skulle gå fel.


För dig som behöver hjälp med övriga installationer i hemmet eller som är osäker på om de kablar du har i huset idag kommer att fungera för att få ut så mycket som möjligt av fiberns möjligheter har vi tagit fram en prislista med Cable Quick. Många kan säkert välja att göra detta själv men vill man veta att det blir rätt gjort så rekommenderar vi att ni använder fackmän.


Områdesskiss med delområde