Tjänsteutbud


VÅRT TJÄNSTEUTBUD


(Nedan information kommer att uppdateras med innehållet från det nya avtalet under början av hösten 2020.)


INTERNET OCH TELEFONI - Ownit

Vi har avtal med Ownit som levererar internet och telefoni.


Med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s kommer du aldrig att få problem att ladda ner eller upp tunga filer, streama film eller tv eller spela on-line. Hastigheten är så klart också beroende av den utrustning som du kopplar in.

Vi som mäter fiberhastighet ser o de flesta fall att uppkopplingen håller 900/900 d.v.s. någon avvikelse kan ske från 1000/1000 eller 1000/500.


Tänk också på om du använder trådlöst nät får du en lägre hastighet i dina enheter vilken begränsas av radioöverföringens hastighet.  Trådlösa nät är väldigt beroende av placeringen och tillgänglig utrustning har idag oftast inte har stöd för så höga hastigheter.


Bredbandspaketet ger tillgång till följande tjänster till alla medlemmar:


  • 500-1000/500-1000 Mbit/s symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll.
  • En fast IP-adress per hushåll, med möjlighet till fler.
  • Fri tillgång till felanmälan och teknisk support, veckans alla dagar.
  • E-post konton, upp till 10 st.
  • E-post tjänsten har både virus- och spamfilter.
  • E-post kan även läsas och skickas via webbmail.
  • Utrymme för hemsida.
  • Hushållen betalar ingen anslutningsavgift för bredband.


I vårt avtal ingår inte virusskydd till datorn men detta kan du beställa som extra tillval hos Ownit. För virusprogrammet betalar du en fast månadsavgift som faktureras dig direkt av Ownit.


Telefon

IP-telefoni där du kan behålla ditt gamla nummer. Tjänstefördelaren (den box som tar emot ljuset i fibern och omvandlar den till signaler för dator, telefon och TV) gör att du kommer att kunna använda dina gamla telefoner.


Nummerpresentation, röstbrevlåda och VIP-nummer ingår! Aktuella priser finns att tillgå på hos Ownit.


Avgift för de telefonsamtal du gör faktureras dig direkt av Ownit.


Du måste aktivera ditt bredband hos Ownit.

Du kan göra det via deras hemsida och här finns också information om hur du går tillväga för att aktivera ditt bredband.IPTV

Ownit erbjuder även TV via IPTV, dvs tv-signalen går via internet och in i speciell IPTV-box som kopplas till din TV. Detta är ett helt separat erbjudande och ingår inte i vårt grundpaket.


Kontakt med Ownit

via deras hemsida Ownit   

Ownits kundservice telefon: 08 - 525 07 300. Öppettider Vardagar 08:00 - 22:00 och Helgdagar 10:00 - 19:00TV-UTBUD - Telenor

Vi har avtal med Telenor som levererar vårt TV-utbud. I medlemsavgiften ingår ett basutbud av TV-kanaler (levereras både analogt och digitalt) som vi tror passar de flesta hushållen. I dokumentet nedan ser du vad som ingår i basutbudet. Du som har kopplat in boxen har ytterligare några kanaler.


Utöver basutbudet kan du lägga till i princip vilken kanal eller kanalpaket som finns för distribution hos Telenor i Sverige mot en tilläggskostnad. Basutbudet i analog form kommer du att kunna se på samtliga TV-apparater i huset, men om du vill få det digitalt eller lägger till egna kanaler krävs digital-box för det för varje TV som du vill se de kanalerna på.


Basutbudet av tv-program analogt som fungerar på alla befintliga tv-apparater i hemmet.


Du som önskar lägga till fler kanaler/kanalpaket kontaktar Telenor och avtalar om detta. De tillägg du gör utöver baspaketet faktureras direkt till dig av Telenor.


Digital-tv i flera rum

Om du vill titta på digital-tv i ytterligare rum kan du skaffa ett multiabonnemang med upp till tre extra digitalboxar med extra programkort. Vi erbjuder vi ett rabatterat pris och du betalar ingen extra kortavgift eller startavgift.


För kanalpaket från C More ingår tv i flera rum utan extra kostnad. Priser för tillvalskanaler i flera rum, se www.Telenor.se.


Tillvalspaket

För dig som vill ha det där lilla extra finns ett brett utbud av tillvalspaket som du kan läsa mer om på www.Telenor.se.

Du beställer tillvalskanaler/paket hos Telenor. Glöm inte att tala om att du tillhör 101 net Käglinge samfällighet för att få de förmånligare priser vi avtalat om.


Digitalboxar

Det ingår en digitalbox per hushåll, önskas fler går det att köpa till.


Kontakta Telenor

Telenors kundservice: på telefon 020 - 222 222

Öppettider Vardagar: 08.00 – 19.00 och helger: 09.00 – 17.00

eller via deras hemsida: Telenors kundservice